Обвиниха старозагореца Дончо Дончев за крадена кола

17:23, 17 юли 15 25 485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура Стара Загора привлече като обвиняем Дончо Дончев, на 36 г., от Стара Загора, за управление на лек автомобил с регистрационни табели, издадени за друго моторно превозно средство, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

На 15 юли на ул. “Орфей” в Стара Загора полицейски патрул видял  паркиран лек автомобил “БМВ 335 И” със старозагорска регистрация.  При проверката му станало ясно, че регистрационните табели са издадени за друг лек автомобил марка “Опел Вектра”. Водачът Дончо Дончев е задържан при качване в БМВ-то и при маневра за включване в движение. При огледа е установено, че номера на рамата на колата съвпада с номера на рамата на издирван от полицията в Несебър лек автомобил. БМВ-то е било паркирано пред хотел в Несебър, откъдето е откраднато на 3 юли т.г. Справката в Шенгенската информационна система, показва, че лекият автомобил “БМВ 335 И” е обявен за издирване и от властите в Германия на 13 юли 2015 г.

При направен оглед в купето на автомобила е открито пакетче с 2 грама канабис. В дома на Дончев в Стара Загора е намерен пистолет със заличени номера и 5 броя патрони. На Дончо Дончев са повдигнати още две обвинения – за държане на дрога и на огнестрелно оръжие без разрешение.

С постановление на Районна прокуратура от 16 юли 2015 г. спрямо него е взета мярка за неотклонение – задържане под стража за срок от 72 часа. Ще бъде внесено искане до Районния съд за вземане напостоянна мярка  “задържане под стража”.

Обвиняемият Дончев е многократно осъждан и два пъти е търпял наказание "лишаване от свобода" в затвора в Стара Загора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама