Задържаха един от обирджиите на „Уникредит Булбанк” в Айтос

17:56, 17 юли 15 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Един от извършителите на обира в банковия клон на „Уникредит Булбанк” в Айтос на 19 май тази година е задържан, съобщиха от Прокуратурата и от Областната дирекция на МВР-Бургас. Днес Окръжен съд-Бургас е взел по отношение на него мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Той е привлечен в качеството на обвиняем за въоръжен грабеж на парична сума в особено големи размери - 55 239 лева.

Самоличността на арестувания не се съобщава по искане на Окръжна прокуратура-Бургас, съобщиха от пресцентъра на съда за Topnovini.bg. Причината била да не се попречи на хода на разследването.

Припомняме, че обирът беше извършен от двама въоръжени мъже малко след 12,00 часа на 19 май. Те пристигнали с мотоциклет пред входа на банката. Били облечени с черни кожени дрехи и с каски на главите. Според разказа на очевидец първо влязъл единият вътре. Другият пушил цигара около 20 секунди навън. След като и той нахлул в сградата, се чул изстрел. Секунди по-късно обирджиите изскочили навън, яхнали мотора и отпрашили в неустановена посока.

Инцидентът се размина без пострадали хора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама