ВМС отбелязаха 57 години дивизион "Патрулни кораби"

17:57, 17 юли 15 25 246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С тържествен ритуал в Пункта за базиране във Варна бе отбелязана 57-ата  годишнина от създаването на дивизион "Патрулни кораби" и се проведе церемония по сдаване длъжността "Командир на дивизион” от капитан I ранг Ваньо Мусински, съобщиха от пресцентъра на Военноморските сили (ВМС).

На тържеството присъстваха командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев, командирът на Военноморска база комодор Мален Чубенков, началникът на щаба на Военноморска база – капитан І ранг Георги Пенев, командирът на Пункт за базиране - Варна, капитан I ранг Георги Георгиев, почетният председател на клуб "Първи дивизион патрулни кораби” вицеадмирал о.з. Димитър Павлов, командири на военни формирования, дислоцирани в пункт за базиране - Варна, офицери от командването на ВМС, командири на военни формирования от Варненския гарнизон, офицери и старшини, служили в дивизиона и гости.

Прочетени бяха заповеди за освобождаване от длъжност, назначаване на длъжност и повишаване във военно звание на военнослужещи от състава на дивизиона. Продължена бе и военноморската традиция за спускане и предаване на флага на командира на дивизиона на сдалия длъжността капитан I ранг Ваньо Мусински.

Благодарности за службата му бяха изразени от контраадмирал Петев и от името на клуб "Първи дивизион патрулни кораби” от капитан I ранг о.з. Михаил Йонов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама