Р. Бъчварова: Не искам да коментирам случая с намерения автомат в Свети Влас, туристите да са спокойни

17:58, 17 юли 15 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Общо 370 полицаи са командировани за летния сезон в Бургас, а по цялото Черноморие те са 500. Безопасността на туристите е напълно гарантирана“. Това каза пред Хасково Topnovini.bg вътрешният министър Румяна Бъчварова по повод случая с намерения автомат „Калашников“ на плажа във Свети Влас по-рано днес. Министърът бе на посещение на ГКПП Капитан Андреево, където участва в първата копка на оградата по границата с Турция.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи обаче отказа да коментира дали поставеният на морското дъно автомат може да се тълкува като подготовка за терористичен акт.

Припомняме, че автомат „Калашников” и боеприпаси бяха намерени днес предиобед на eдин от плажовете в луксозния курорт Свети Влас. Информацията бе потвърдена за медиите от пресцентъра на МВР в Бургас.

На оръжието случайно е попаднал турист. То е било увито в черен найлонов плик. Районът на местопроизшествието своевременно е бил отцепен, като е извършен щателен оглед.

Оръжието и боеприпасите към него са иззети по надлежния ред, като са назначени различни експертизи с цел установяване на фабрични номера, възможности за монтаж на заглушител и др.

По случая работят служители на Районно управление – Несебър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама