Няма интерес към професионалното образование отчетоха бизнесът и РИО в Добрич

18:06, 17 юли 15 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нисък интерес към професионалното образование в областта и изтичането на млади хора от нея, което вече дава резултат в липса на редица специалисти. Това е отчетено на проведена среща днес, инициирана от началника на Регионалния инспекторат по образование д-р Христо Боев. В нея са участвали представители на РИО, на бизнеса в региона и директори на професионални гимназии. На нея са били обсъдени потребностите на бизнеса в област Добрич от специалисти с различни професии.

Представителите на бизнеса ще могат да заявяват нуждите си от специалисти и по електронен път към РИО-Добрич. Началникът на инспектората се ангажира да спомага за достъпа на ученици до бизнес предприятия, така че те да могат да бъдат информирани за действащите бизнес фактори в региона и за условията и възможности за работа, които предлагат.

Направени са предложения за по-активно участие на бизнеса в професионалното образование. Решено е да се провеждат подобни срещи, които да спомагат за популяризирането на професионалното образование в област Добрич."   

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама