Ако стане омбудсман Мая Манолова ще решава социалните проблеми

18:29, 17 юли 15 / Политика 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатът от БСП Мая Манолова решила да се кандидатира за национален омбудсман, за да се посвети на решаване на социалните проблеми, които не могат да се решат партийно и политически, заяви самата тя в интервю за  bTV. 

„Кандидатирам се за омбудсман, защото непрекъснато съм била в досег със социалното страдание на хората“, каза тя. „Разбрах, че тези проблеми не могат да се решат само партийно и политически и реших да се посветя институционално на тази кауза”. 

Манолова обясни още, че е осъзнала, че проблемите на хората не могат да се решат само със законодателство, важно е и как се изпълняват законите и уточни, че за нея изборът за омбудсман не е на всяка цена. Тя подчерта, че разчита на гласовете на депутатите от БСП, но и на подкрепа от други партии, включително ГЕРБ. 

Омбудсманът се избира от депутатите с тайно гласуване. 

Номинацията на Манолова за обществен защитник беше внесена преди два дни от колегите й от БСП, след като тя бе лансирана от граждански организации в началото на седмицата. 

Реформаторският блок, пък, издигна за втори мандат настоящия омбудсман Константин Пенчев. Неговият мандат изтича на 20 октомври, като по закон следващият обществен защитник трябва да бъде избран до два месеца преди това, т.е. 20 август.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама