Посланикът на Турция посети Омуртаг

19:15, 17 юли 15 25 572 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Посланикът  на Република Турция в България Негово Превъзходителство Сюлейман Гьокче посети днес Омуртаг, съобщават от общинската администрация.

Визитата му беше по повод  празника на мюсюлманите Рамазан Байрам.

Посланикът бе придружаван от генералния консул в Бургас Ниязи Акьол. Височайшите гости бяха посрещнати от кмета на Община Омуртаг Неждет Шабан и екипа му, след което присъстваха на организирана среща с жители на общината, сред които бяха и кметове на населени места, общински съветници, общественици.

Сред официалните гости на събитието днес бяха посланикът на България в Катар Метин Казак, народният представител от Шумен Айдоан Али, кметът на община Антоново Танер Али, общественият посредник на община Омуртаг Хасан Хасанов, районният мюфтия Енвер Яхов и др.

По време на срещата кметът Неждет Шабан приветства гостите и мюсюлманската общност в общината по повод свещения празник Рамазан Байрам и изрази благодарност към Н.Пр.Сюлейман Гьокче за посещението му в града. „За нас е особена чест и удоволствие да ни посетите“, каза той в приветственото си обръщение към посланика, след което го запозна с основните характеристики и  приоритети на общината .

Посланикът също отправи своите пожелания за здраве, щастие и берекет по повод Рамазан Байрам към присъстващите. Той съобщи, че е отправил поздравителен адрес към мюсюлманската общност в България чрез медиите. Н.Пр.Сюлейман Гьокче, каза че специално е избрал да посети региона за да се запознае с жителите му и богатото му културно- историческо наследство. Посланикът на Р Турция увери, че ще работи за привличане на инвестиции, които да доведат до развитие на бизнеса в Омуртаг и България.

По време на събитието градоначалникът Неждет Шабан  подари на дипломатите картини на известен художник от региона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама