Висока оценка за Сливенска община за работата на Центъра за настаняване от семеен тип

19:49, 17 юли 15 25 701 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова направи работно посещение в Сливен като гостува и на Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания  в кв. „Ново село”.

Придружаваха я представители на ресорното министерство.

Гостите, съвместно с кмета Кольо Милев, проведоха среща с персонала на услугата и се запознаха с материалната база.

На срещата бяха обсъдени текущи въпроси по изпълнението на проекта, а като резултат от срещата, Русинова изрази задоволство от видяното по време на посещението си в Сливен и отчете много добро качество в отглеждането на децата в съответната услуга.

Кметът Милев подчерта, че Община Сливен е силно ангажирана с въпросите, свързани със социалната сфера и че поддържа съществуващите  услуги на територията на града. В процес е и на активно разкриване на нови и иновативни услуги, както за Общината, така и за страната.

Центърът в кв. „Ново село” се реализира по проект Предоставяне на социална услуга - Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Сливен, който се реализира в изпълнение на Националния проект за деинституализация „Детство за всички”.

Услугата на Центъра е разкрита през декември миналата година, а от нея се възползват 12 деца и младежи с тежки дефицити, които преди това са били настанени в домове за деца с умствена изостаналост в гр. Кермен и с. Медвен, община Котел.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама