МВР разследва граничари от ГКПП Кардам за искан рушвет от украински туристи

19:51, 17 юли 15 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерство на вътрешните работи е започнало проверка по случая с изнудваните укрански туристи на ГКПП Кардам, за който Topnovini.bg съобщи вчера. Това каза пред медиите по време на първата копка на границата с Турция, при ГКПП Капитан Андреево, министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Бъчварова бе категорична, че още вчера са започнали работа по сигнала за искания рушвет от страна на гранични полицаи. По думите ѝ всички служители, които са били на смяна по това време, са предадени на отдел „Вътрешна сигурност“ към МВР.

Вчера три автобуса, пълни с украински туристи, бяха държани шест часа на ГКПП Кардам заради отказ да платят рушвет. Туристите е трябвало да пристигнат в 13:00 часа в курортния комплекс Слънчев бряг, където щели почиват 10 дни, вместо това обаче пристигнали 6 часа по-късно.

За случая алармира председателят на Бургаската регионална туристическа камара Иван Иванов. Той изпрати гневно писмо до министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. В него Иванов помоли Бъчварова да се отнесе сериозно към случая и да назначи незабавна проверка.

От своя страна, потърсен за коментар от медията ни, началникът на Гранична полиция – Генерал Тошево, категорично отхвърли обвиненията негови служители да са искали или очаквали подкуп от украинските туристи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама