Отварянето на бул. „Черни връх“ се отлага за неопределено време

20:56, 17 юли 15 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отварянето на движението в едната лента на бул. „Черни връх“ ще се забави.Това обясни за СофияTopnovini.bg, кметът на район „Лозенец“ Любомир Дреков. Припомняме, че движението беше отцепено, тъй като тротоара и част от пътната настилка на булеварда пропадна два пъти в разстояние на месец. Вторият път беше на 24 юни. Тогава от общината обещаха, че до две седмици всичко ще бъде оправено.

Сега, близо месец по-късно загражденията около проблеми участък седят. Въпреки, че видимо асфалтът е подновен, експертите работели отдолу.

„Участъкът се обследва. И последната проверка установи, че отдолу има преовлажнени почви, които създават кухини. Те се третират на доста късо разстояние. Продължават проучвателните дейности, докато не изчистим целия периметър, който е по-проблемен като земя ще го обезопасяваме“, каза Дреков.

Той не се ангажира със срокове за това кога ще бъдат премахнати оградите, които създават предпоставки са натоварения трафик по булеварда, тъй като автомобилите в двете посоки се движат в една лента.

„Постоянно се правят сондажи, взимат се проби и укрепването се извършва постоянно. Това ще продължи, докато не се стигне до здрава земя. Надявам се да не продължи много. В момента загражденията не са, защото има някаква опасност, а защото специалистите отдолу третират почвата, а не е желателно това да се случва докато минават коли и хора отгоре“, посочи още районният кмет.

Той подчерта, че работата по строежа на метрото в района е възстановена.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама