Спорт и театър очакват столичани през почивните дни

21:56, 17 юли 15 / Култура 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тъй като музикалните сцена вече отдавна се премести на морето, предстоящият уикенд, а и следващите два месеца, в София ще преобладават приятните занимания на открито, организираните разходки в планината и театралните събития. От София topnovini.bg ви съветваме да започнете съботния ден в планината.

Столичаните, които още броят дните до отпуската, може да се пренесат сред природата и в близост до града. За група ентусиасти традицията повелява всеки юли да се изкачат до Лалето на Витоша. За четвърта поредна година те ще се съберат на долната станция на Лалето и ще изкачат стръмната му част до Алеко. Тя е с дължина по-малко от километър, но събитието е озаглавено „900 m to hell”. Да, теренът е доста стръмен, но е идеален за по-упоритите столичани.

Ако не сте твърде изморени след прехода на Витоша, неделя може да се включите във вело състезанието в Южния парк. В състезанията могат да се включат всички желаещи, като ще бъдат разделени в няколко отделни категории – деца, юноши, мъже „Хоби“, мъже „Про“ и жени. Подготвено е много приятно и интересно трасе, по което неделния ден в парка може да стане наистина вълнуващ.

След като поспортувате, в „Маймунарника“ в Борисовата градина ще има арт ателие по стъклопис и керамика. Напътствани от квалифицирани преподаватели всички желаещи ще могат да изработят уникални произведения от глина и да усвоят писаната техника със студени бои и посредством нея да декорират стъклени или порцеланови съдове, превръщайки ги в красиви предмети за дома.

Отново на арт вълна ще ви настрои градинският база на изкуствата, който ще се проведе на ул. „Доспат“ в столицата. Там ще заредите лятото със свежото и цветно настроение на света на ръчно-изработените арт произведения. 

Театър „Възраждане“ е един от малкото, чиято програма продължава до края на юли. Екипът на театъра е помислил за любителите на сценичното изкуство от всички възрасти. В събота може да заведете децата на представлението „Джеджето дългоноско“ на Юрий Дачев, под режисурата на Бисерка Колевска. Вечерта, заедно с вашата половинка, може да гледате постановката „Квартет за двама“.

В неделя също има две представления – по едно за малки и за големи. Малките ще гледат „Котаракът в чизми“, с участието на много любичи български актьори. Комедията „Ало, ало“ е неделното предложение за техните родители.

Не забравяйте, че дори да не сте си харесали нищо от предстоящите събития, защото искате да излезете извън града, с приятна компания винаги се намира нещо да правене. Все пак е лято, а този сезон прави всичко да изглежда по-положително и незабравимо.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама