Карлово чества годишнината от рождението на Васил Левски

07:42, 18 юли 15 / Култура 25 878 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С празнична програма родният град на Васил Левски Карлово ще отбележи 178 години от рождението му. По традиция честването започна миналата събота с Националния събор - надпяване на художествените колективи към клубовете на пенсионера в общината.

Тържествата днес стартират в 9.00 ч. с литургия в храма "Св. Николай", където се намира и гробът на майката на Апостола - Гина Кунчева. Малко след 10.00 ч. от там ще тръгне литийно шествие до централния площад в Карлово, съобщиха от общинската администрация.

В 10.30 ч. ще се състои тържествен ритуал по издигане знамената на Република България и град Карлово на площад "20-ти юли". Ще бъде извършен молебен за благоденствието на града и жителите, а по традиция ще бъдат посрещнати участниците в националния туристически поход "По стъпките на Васил Левски".

Членове, симпатизанти, съмишленици от цялата страна и народни представители от НФСБ ще поднесат венци и цветя пред паметника на Апостола.

От 11.15 ч. започва литературно-музикална програма в НМ "Васил Левски", а от 16.00 ч. в зала "Васил Караиванов" ще бъдат представени няколко интересни книги, издадени в периода от 18-и юли миналата година до сега.

Честванията на годишнината от рождението на Апостола ще завърши с изнасяне на знамето на Карловския революционен комитет и тържествен митинг-заря на площад "Васил Левски". На празника в Карлово ще присъства и областният управител на Пловдив Розалин Петков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама