Започва строителство на площада между Драматичния театър и Митрополията

08:56, 18 юли 15 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Строителството на площада между Драматичния театър и Митрополията започва през август. Всички обекти по проекта “Зелени, достъпни и активни пешеходни зони“ са предадени с акт 15 и се подготвя въвеждането им в експлоатация и разписването на акт 16.

 Избран е и изпълнител за допълнителния подобект от площад „Хаджи Димитър” в участъка между Драматичния театър и Митрополията, който ще се реализира от икономиите по Оперативна програма „Регионално развитие”. Най-вероятно строителството ще започне през август месец. То ще се извършва от консорциум „Сливен”.

По новия обект ще бъдат монтирани нови 5 пейки. Вече разположените пейки в градинката при църквата са 29. Те са с дължина 200 см, чугунени крака и дървена част от украински дъб, обработен с импрегнатор и лак. За вложените в тях материали, са представени фактури от строителя на стойност 12 300 лв без ДДС, така само стойността на вложените материали за една пейка е 424 лева. Първоначално строителят е оферирал 372 лв без ДДС за брой пейка и на тази стойност общината ги е купила, като разликата е останала за сметка на изпълнителя. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама