Русенският балет гостува в Стара Загора

10:04, 18 юли 15 / Култура 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спектакълът „Откровения” ще представи днес в Стара Загора балетът на държавна опера Русе. Представлението започва в 21.00 часа на сцената на Античния форум  „Августа Траяна”.   Спектакълът „Откровения” е калейдоскоп от различни танцови техники и светоусещания. В него са представени танцовите фантазии на четирима от най-нашумелите ни танцьори и хореографи Ангелина Гаврилова, Анна Донева, Асен Наков и Християн Бакалов.

Художественият ръководител на балетната трупа на Русенската опера Силвия Томова дава шанс и на двама млади изпълнители от балета - Александър Марков и Мариян Янков, да се изявят и като хореографи. Техният хип-хоп танц „Странен отряд” е и с ефектното мултимедийното решение, също дело на балетен артист от трупата - Теодор Цаков. Виртуозният танцьор и световен първенец на Electric boogaloo Свен Велер подари на Русенска опера своя танц Музикална кутийка, поставен от него с балетните артисти от трупата.  Специално за старозагорската публика ще бъде представен и фрагмент от авторския спектакъл на Силвия Томова „Полет към светлината”. Темпераментното „Танго” на Пиацола ще допълни палитрата от танцови стилове, които изразяват чувствителността на младите хора днес.

Това е второто гостуване на Русенската опера на Старозагорска сцена. На 14 юли на Античния форум за първи път пред старозагорската  публика бе представена камерната опера „Процесът Мерилин Монро” на съвременния австрийски композитор Роланд Баумгартнер. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама