Отложиха варненския фестивал FUNCITY за края на август

10:11, 18 юли 15 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петото издание на младежкия фестивал на Варна – FUNCITY ще се проведе от 27-ми до 30-ти август. Организаторите - сдружение „Варненски младежки фестивал”  се ангажират с повторно организиране на младежкото събитие в края на лятото, само при условие, че се сформира адекватен и ефективен екип от страна на Община Варна за реализацията на фестивала, който да гарантира бързото и безпроблемно провеждане. Това става на фона на административни трудности, които бяха на път да стопират провеждането на FUNCITY тази година, съобщават от сдружението.

Фестивалът има съществена роля в развитието на младежките политики на Варна, особено предвид факта, че градът предстои да бъде Европейска Младежка Столица през 2017 г. Поради това от сдружение „Варненски младежки фестивал” са поставили условие за цялостно подобряване на работата с младежкия сектор и по-интензивно взаимодействие при подготовката на Варна 2017. Към момента са сформирани специални работни групи с представители както на общината, така и на неправителствения сектор, които работят в насока успешното реализиране на FUNCITY през тази година и сформирането на управленска структура на Варна 2017 с участието на младежки организации.

От сдружение „Варненски младежки фестивал” поемат ангажимента да се свържат с всички участници, одобрени за първоначално планираното издание през юли месец, като им дадат възможност отново да бъдат част от програмата на фестивала. За да могат да компенсират закъснението при реализацията на любимото на хиляди младежи събитие, екипът на FUNCITY планират нови дейности, локации и гости, с които подобаващо да изпратят лятото в края на август месец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама