Даниел Митов: Има много митология около ТТИП

11:58, 18 юли 15 / Политика 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На фона на многобойните дискусии около Споразумението за свободна търговия между Европейския съюз и Съединените американски щати (ТТИП) и резервите, включително на членове на кабинета, външният министър Даниел Митов посочи, че „има много митология” по темата.

„Не се преговаря нито за ГМО-продуктите, нито за проучване и добив на шистов газ. Споразумението не е готова, няма го на текст”, посочи Митов пред БНР. По думите му няма причини за притеснения, а поводи за дебати и обширен разговор.

„Ще призова всички, които имат отношение и са компетентни по въпроса, да споделят това свое отношение публично, за да се разбият някои лъжи и митологии”, каза министърът.

На въпрос доколко се смята, че у нас има опасност от ислямска пропаганда, Митов  определи като много положителен факта, че няма информация за нито един български граждани в числото на така наречените чуждестранни бойци на страната на която и да е терористична организация.

„Ние трябва да продължаваме сътрудничеството си с всички наши партньори и съюзници, за да пресичаме всички възможни рискове”, посочи той. По думите му сътрудничеството със САЩ именно в тази сфера е може би най-доброто.

Той прпомни, че се очаква в парламента още преди лятната ванакция на депутатите да влязат за обсъждане законови промени, с свързани с криминализиране на участието на български граждани в "Ислямска държава" или други терористични организации.

„Има, със сигурност, нужда и от други сериозни действия, включително и законодателни, за които ще стане дума скоро”, обобщи Митов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама