“Поетичен венец за Апостола” поднесе Добрич

12:18, 18 юли 15 / Култура 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Поетичен венец за Апостола" поднесе обществеността на Добрич пред паметника на Васил Левски по повод 178 години от рождението на великия българин.

Поклонението започна с любимата църковна песен на Апостола „Достойно ест”, изпята от отец Стоян Димов от храм "Св. Георги".

В поетичната композиция звучаха стихове на Дамян Дамянов, Веселина Атанасова и Петранка Божкова, завети на Апостола и негови писма до съратниците му.

„Една от големите истини на нашия живот, изречена от историци, философи и поети е, че Левски си остава ненадминат връх, към който, докато сме живи, ще отправяме жадни очи" и "Векове ще минат и всяко поколение българи ще се повдига на пръсти, за да се докосне до обаянието на неговата личност”, прозвуча в поетичната композиция.

На поклонението присъстваха кметът на Добрич Детелина Николова, народните представители Румен Иванов и Живко Мартинов, областният управител д-р Маргарита Новоселска, председателят на Общинския съвет Ангел Табаков, общински съветници, членове на кметския екип, на екипа на областния управител, почетни граждани, представители на различни институции и граждански сдружения, граждани.

Присъстващите почетоха с едноминутно мълчание и падане на колене паметта на Апостола. Политици и граждани поднесоха цветя и венци на паметника му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама