Бургас се преклони пред Васил Левски (снимки)

12:34, 18 юли 15 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургас почете Апостола на свободата Васил Левски. На днешната дата се навършват 178 г. от неговото рождение.

Пред паметника на Дякона в Морската градина се събраха няколко десетки граждани и гости на Бургас. Не мина и без присъствието на официални лица начело с кмета Димитър Николов и други общински служители. Събитието беше уважено и от областния управител Вълчо Чолаков, общинските съветници Евгений Мосинов и Йордан Георгиев, депутата Атанас Зафиров, директора на бургаската полиция Калоян Калоянов и др.

"Васил Левски е личност, която възприемаме като икона, символ на всичко възвишено и велико. Апостола и неговото дело са едни от малкото неща, способни да обединят нацията. Всеки път, когато отбелязваме гибелта или рождението на Левски, ние си даваме сметка каква голяма мъдрост има в неговите думи и завети. Мъдрост, която ще остане все така силна и след векове", каза Димитър Николов.

Празничният ритуал започна в 11,00 ч. с участието на представителен духов оркестър и почетен караул от военноморска база Бургас под командването на комодор Мален Чубенков. На паметника на Апостола бяха поднесени венци и цветя от различни организации и обикновени граждани. Направи впечатление присъствието на много малки дечица, доведени от своите родители, баби и дядовци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама