София отбеляза 178 години от рождението на Левски (снимки)

13:20, 18 юли 15 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По случай 178-годишнината от рождението на Васил Левски софиянци и гости на столицата се поклониха и поднесоха цветя пред бюст-паметника на Апостола на свободата в Борисовата градина, предаде репортер на София Topnovini.bg.

„В историята има много забележителни личности, извършили доблестни дела, но несъмнено най-близък до сърцето на българския народ е именно Васил Левски. Той съчетава в себе си по ненадминат и уникален начин традиционните християнски ценности с модерното, европейското и българското възраждане, с най-радикалните и демократични идеи.“ Това каза в приветственото си слово заместник-кметът на София д-р Тодор Чобанов.

„Днес, за да се доближим поне малко до него, сме длъжи да осъзнаем своята лична отговорност пред обществото“, изтъкна той пред гражданите.

В своето слово учителката от Втора английска гимназия в София „Томас Джеферсън“ Магдалена Дамянова посочи, че Левски е безмъртен „не защото около него се създава някакъв ореол, а защото е във висша степен морален човек“.

Любими песни на Апостола бяха изпълнени от мъжката вокална формация „Юлангело“. В програмата участваха Националната гвардейска част и духовият й оркестър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама