Трилър и комедия в съботната вечер на "Филмови нощи във Филипополис"

13:40, 18 юли 15 / Култура 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Психологически трилър и абсурдна комедия ще могат да гледат тази вечер пловдивчани в лятно кино "Орфей", съобщиха организаторите на "Филмови нощи във Филипополис".

Първата прожекция е от 21.45 ч. на филма "Без/смъртен". Един провокативен психологически трилър на режисьора Тарсем Сингх, който изследва последствията от наемането на живот в името на безсмъртието. Милиардерът индустриалец Деймиън Хейл (в ролята е носителят на Оскар Бен Кингсли) е болен от рак. Той претърпява радикална медицинска процедура, която прехвърля съзнанието му в тялото на здрав млад мъж (Райън Рейнолдс).

Но не всичко е каквото изглежда, когато той започва да разкрива мистерията около произхода на тялото и организацията, която би убила, само за да защити своята кауза. Участват: Мариана Паола Висенте, Виктор Гарбър, Мелора Хардин, Натали Мартинез, Бен Кингсли, Мишел Докъри, Райън Рейнолдс, Матю Гууд, Дерек Люк, Сам Пейдж.

От 23.20 ч. пък е прожекцията на абсурдната шведска комедия "Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна". Воден от големия комик Робърт Густафсон, филмът е непретенциозен фарс за един жизнен дядо пироман, който навършва 110 години, но не иска да прекара в старческия дом и 111-тата си.

Посред партито за рождения му ден, столетникът Алън Карлсон се изнизва по чорапи през прозореца и тръгва на ексцентрично, дори гротескно на места пътешествие, включващо куфар с пари и гонка с полицаи.

Зрителите го следват в приключенията и неусетно научават, че миналото му е пълно с неочаквани срещи ала Форест Гъмп със знаменити личности като Франко, Чърчил, Сталин, Хари Труман, Дьо Гол. Нещо повече, участвал е инцидентно в исторически събития като създаването на атомната бомба и Студената война. И винаги върши нещо "полезно", оказвайки влияние върху най-важните събития за света.

Билети за всички прожекции се продават на касата на лятно кино "Орфей", която отваря в 19.30 ч. Онлайн резервации и продажжба на билети на  www.boxoffice.bg.

Утре в рубриката "Пожелахте да гледате" ще бъдат показани отново комедията "Испанска афера" от 21.10 ч. и епичнчният филм на Фатих Акин "Раната" с начало 23.20 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама