Новата автогара „Юг“ ще бъде пусната успоредно с бургаската жп гара

14:45, 18 юли 15 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новият терминал на автогара „Юг“ ще бъде пуснат успоредно с реконструкцията на жп гарата в Бургас, съобщи кметът Димитър Николов. Той призна, че има малко забавяне на нейното изграждане. Причина била, че цялата площадна част трябва да започне да функционира едновременно, за да не създава допълнително дискомфорт на преминаващите.

„В момента там започва много тежко инженерингово преминаване за отводнителния колектор, защото знаете, че винаги при големи дъждове "Гаров площад" бива залят от метър вода. Сега е моментът да направим тези допълнителни отводнителни канали, да ги свържем с пристанищната част така, че да изведем дъждовните води в морето. Голяма част от разкопаванията на площада имат именно това за цел“, каза Димитър Николов.

Кметът допълни, че с 50-60 % допълнително ще се осигури по-висока пропускливост на дъждовните води на „Гаров площад“ и ще намалят трудностите, които се изпитват по време на проливните пролетни и есенни дъждове.

Преди няколко дни Община Бургас пусна допълнителна обществена поръчка за ремонта на автогара „Юг” на стойност 898 783 лв. без ДДС. От нейното описание става ясно, че ремонтните дейности се налагат именно заради продължителните наводнения на строителната площадка и околното пространство през изминалата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама