Дребни проблеми бавят пускането на Централната спирка на „Сан Стефано“

15:14, 18 юли 15 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Централната автобусна спирка на бургаската ул. „Сан Стефано“ е почти готова. Остава да бъдат отстранени само някои дребни проблеми, свързани със сертифициране на оптическите дейности. Това заяви кметът Димитър Николов пред журналисти. Той не посочи конкретна дата, но очаква в най-скоро време обектът да бъде пуснат.

„Централната спирка е част от серия инвестиции, които трябва да направим по трасето на Бързата автобусна линия. В пълнота и качество тази спирка ще бъде усетена от жителите и гостите на Бургас, когато започне да работи цялостно новата система на бързата връзка от „Меден рудник“ към „Славейков“ и „Изгрев“. Необходимо е още малко доизграждане на подземните оптики, надземната инфраструктура“, каза Николов.

Бургаският кмет допълни, че Общината има да прави още няколко нови спирки. Започва в пълнота и изграждането на интелигентната система за управление на трафика, видеонаблюдението, цифровия контрол на кръстовищата. Съвсем скоро ще бъде даден старт и на строежа на Центъра за наблюдение на градския трафик. Там ще дежурят съвместно полицията, общински служители, пожарната, хората, които отговарят за обществения транспорт.

„С неговата направа от един мозъчен център с мощни компютри ще се управлява инфраструктурата на града, за да се реагира на критичните ситуации“, коментира Димитър Николов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама