От хотел „Маринела” преместили японската вишна, за да я опазят

15:41, 18 юли 15 25 1267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Японската вишна пред хотел "Маринела" била преместена с цел опазване по време на ремонтни действия. Това става ясно от съобщение до медиите от собствениците на хотела сем. Ветко и Маринела Арабаджиеви.

"След сериозни проучвания с цел запазване на растителността пред наетото помещение, предприехме действия по съхранението й с оглед предпазване от предстоящите ремонтни дейности.  За опазването на японската вишна и преместването й в градината сме ползвали специалисти агрономи".Това се казва в съобщение до медиите от тях по повод скандала с изкореняването на една от многогодишните японски вишни пред сградата. Вчера стана ясно, че ги очаква глоба от 50 хил.лв.

„Обвиненията към сем. Ветко и Маринела Арабаджиеви са неоснователни и несправедливи”, пишат от “Мандарин-МН” ООД, в качеството си на настоящ наемател на помещение в обекта, с предназначение кафе-сладкарница с градина, и Хотел Маринела – “ВГ” АД, в качеството си на собственик на имота

Според специалистите положените грижи и присаждането на дървото в емблематичната вътрешна Японска градина към хотела са били навременни и адекватни, като дървото ще продължи да краси кв. Лозенец и да радва столичани, смятат те.

От компанията обясняват, че са възложили на специализирана фирма фирма за озеленяване и поддръжка на ландшафта да предприеме всички законови мерки за защита и рекултивиране на растителността пред заведението, като целта е „да се създаде място – красиво и приятно за децата и семействата на кв. “Лозенец” и на софиянци, в хармония с традициите на тази значима за столичани сграда”.

Искрено се извиняваме за създаденото обществено неудобство и считаме отправените репутационни нападки към хотел “Маринела” за неоснователни, тъй като сме положили дължимата грижа и сме се старали да опазим природата, смятат още собствениците на хотела.

Те декларират, че облагородяването на района, както и зоната около проекта са ключови за тях, поради което предстои реализацията на проекти за допълнително озеленяване в съзвучие с настоящия ландшафт, „като приемаме грижата и опазването на околната среда за наш основен приоритет!”.

Молим българските медии да бъдат обективни и да не преекспонират повече ситуацията, тъй като по този начин нанасят вреди върху репутацията на невинни хора, които са попаднали на прицел. Сигурни сме, че реализирането на проекта ще превърне това знаково място в още по-притегателно и любимо за жителите и гостите на града, казват в заключение собствениците на хотела.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама