Левски се побратимява с украинския град Овидиопол

18:09, 18 юли 15 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Община Левски, Любка Александрова и кметът на град Овидиопол, Одеска област, Светлана Новикова са подписали днес договор за побратимски връзки, информират от пресцентъра на местната управа.

Това се е случило в началото на днешната тържествена сесия по повод 70-ата годишнина на град Левски. По повод празника Светлана Новикова е поднесла подаръци и е отправила своите поздравления.

Поздравителен адрес от името на председателя на Народното събрание Цецка Цачеа е бил прочетен от депутата Владислав Николов. Приветствие  за празника е поднесла и областният  управител на област Плевен, Ралица Добрева. Сред гостите са били и  Момчил Спасов, кмет на Община Белене, Петър Дулев, депутат от 42-то Народно Събрание, Светлана Адаховская, връзки с обществеността, Петър Зотович, председател на Овидиополско дружество и други.

Поздравителни адреси за празника на град Левски и 70-годишния му юбилей са получени от Комисията по политика за българите в чужбина към НС, Синдиката на българските учители, кмета на Плевен, проф.д-р Димитър Стойков, общинските съвети в Ботевград, Созопол, Силистра и т.н.

Със званието „Почетен гражданин на град Левски и населените места, съставни на общината” за заслуги са били удостоени четирима жители на града и общината. Това са художникът Венцислав Тулешков, удостоен посмъртно, народната певица Людмила Радкова, нейната сестра Даниела Радкова, също народна певица и Ганчо Колев, общественик, също удостоен посмъртно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама