Пловдивска група ще представя България на рок фестивал в Сърбия

18:25, 18 юли 15 / Култура 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивската група Меrian е сред 12-те банди, които ще се състезават на 49-ата Гитариада в Сърбия, съобщи Дарик.

Селекционната комисия е избирала от заявилите участие 234 групи, 13 от които български. Останалите банди, освен Merian, са от Сърбия, Македония, Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина.

Тази година хедлайнери са Guano Apes, Therapy?, Laibach, Dubioza kolektiv и още много други известни сръбски групи. Във фестивала ще вземе участие и Влатко Стефановски.

През 2014-та в четирите дни на феста са се събрали 250 000 души на всички 5 сцени. Тази година организаторите очакват още повече посетители.

"Взехме решение достъпът до всички концерти и програми на фестивала "Gitarijada Zaječar" да е безплатен", съобщи президентът на организационният комитет Саша Миркович. Той уточни още, че за всеки ще бъде осигурено безплатно настаняване в рок лагера, както и по едно безплатно ядене на ден.

Фестивалът на китарата ще се проведе от 29 юли до 1 август в сръбския град Зайчар. Освен десетките концерти на рок сцените, в програмата на Gitarijadа ще има множество промоции на книги, форуми, прожекции на филми, изложби, разнообразни културни събития и всички - в прослава на рокендрола.

"За нас е голяма чест да сме сред избраните, защото сме първият български финалист в 49-годишната история на фестивала", каза вокалистката на пловдивската група Мария Иванова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама