Общината не може да се справи с колите в Борисовата градина (снимки)

18:30, 18 юли 15 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столична община не може да се справи с нерегламентраното преминаване и паркиране на автомобили в някои части на Борисовата градина.

Повече от месец и половина, след като Столичният инспекторат съобщи след запитване на София Topnovini.bg, че са поставени кашпи от страната на ул. „Незабравка“, които да ограничат движението на автомобили в Борисовата градина, преминаването на коли през парка продължава, показа наша репортерска проверка.

От инспектората тогава обещаха, че ще бъде поставeна бариера, която да пропуска единствено автомобилите, които обслужват обектите в района и тези със специален режим. Но на мястото има само част от хидравлична бариера, която не спира превозните средства.

Основно автомобилите продължават да се движат по асфалтираната алея в посока към Националния тенис център "Академик". Проблемът в тази част на парка е от години.

В рамките на 2 минути преминаха два автомобила, като единият се движеше дори с висока скорост и вдигаше прах след себе си. Шофьорът не се съобразяваше дори и с намалената видимост заради разлистилите се ниски клони на дърветата.

Майка, която рaзхождаше с количка бебето си, беше на метри от преминаващото транспортно средство. Тя сподели, че често засича автомобили на това място, въпреки че е забранено преминаването им. Жената допълни, че това е недопустимо за един парк и заплашва сигурността на гражданите.

Други двама младежи също се разхождаха из Борисовата градина, когато премина кола и се отдръпнаха в страни на алеята. Те казаха, че за пръв път минават от там и изразиха възмущението си, че „преминаването на автомобили през парка е чисто българска работа и това скоро няма да се промени“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама