Валентин Йорданов: Можем да привлечем повече деца към спорта с по-добри условия в залите

20:24, 18 юли 15 / Спорт 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Младите не искат да се занимават със спорт. Ние сме тези, които трябва да ги накараме да влизат в залите. Не навсякъде условията са добри. Ако успеят да станат тези зали, които се правят и има по-добри тренировъчни зали, може да привлечем и повече деца". Това сподели днес президентът на БФБорба и зам.-председател на Българския олимпийски комитет Валентин Йорданов.

Той бе сред официалните гости на деветото поредно издание на международния турнир по свободна борба за кадети и кадетки "Русенски легенди". Организатори са местният клуб "Юнак - Локомотив" и БФБорба със съдействието на Община Русе.

Турнирът се провежда в чест на известните борци Иван Илиев, Огнян Николов, Валентин Йорданов, Валентин Гецов, Рахмат Сукра, Валентин Савов.

Кадети и кадетки от Румъния, Молдова, Гърция, Германия, Турция, Македония и цяла България мерят сили на надпреварата в зала "Дунав" в Русе.

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов откри днес официално турнира и получи специален плакет от организаторите. Специални награди заслужиха още част от спомоществователите на "Русенски легенди" и Станка Златева, която освен гост на състезанието бе и край тепиха при битките на кадетките от националния отбор на България.

"Турнирът в Русе е последна проверка преди предстоящите Европейско и Световно първенство в тази възраст. Може да се каже, че той ще е определящ за състава, с който България ще бъде на Европейското първенство през другия месец", коментира Валентин Йорданов.

Той отчете резултатите от провелите се наскоро Европейски игри в Баку, като етап от подготовката и за най-големия форум - Световното първенство в Лас Вегас през септември. В тази връзка той си пожела по-добро представяне на всички национални състезатели в САЩ, където на практика ще могат да бъдат спечелени и първите квоти за Олимпийските игри в Рио. Олимпийският и седемкратен световен и европейски златен шампион Йорданов сподели, че възлага големи надежди и на представянето на Елина Васева и Тайбе Юсеин, от които също се очаква медал на шампионата на планетата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама