"Карфур" и "Пикадили" се разделят

21:21, 18 юли 15 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Търговските хранителни вериги „Пикадили” и „Карфур” се разделят - широко рекламираното сливане между тях няма да се състои, съобщава Клуб Z. Вече две седмици те не публикуват онлайн съвместна брошура за промоциите, които предлагат, а повече от половин година не е регистрирано съвместно дружество между тях, което да ръководи бизнеса.

„Обединението с „Карфур” стъпваше върху международните стандарти на един от водещите световни брандове и опита на "Пикадили" като най-дългогодишната българска верига за модерна търговия. Спънката за реализацията дойде от икономическата конюнктура в региона. Затова всяка от веригите продължава самостоятелното си развитие”, казва изпълнителният директор на "Пикадили" Таня Косева-Бошова в интервю за  в. „24 часа”.

Преди дни на заседание на общото събрание на собственика на българските магазини на "Карфур" - "КМБ България" от съвета на директорите e освободен французинът Жером Лубер, който е изпълнителен директор на компанията. На негово място е назначена гръцката гражданка Елени Дура - адвокат в гръцката фирма "Маринопулос Общотърговско Акционерно Дружество". Очакваше се Лубер да бъде управител на несъстоялото се съвместно дружество между "Пикадили" и "Карфур".

От началото на месец юли 11 фирми са поискали „КМБ България” да бъде обявена в несъстоятелност, тъй като има неизплатени задължения към тях, показва пък справка в сайта на Министерството на правосъдието.

Асортиментът в магазините на „Пикадили” се увеличава плавно през последните седмици, което означава, че веригата погасява задълженията си към доставчиците в размер на 10,8 млн. евро.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама