Гърмен продължава с протестите на площада

21:54, 18 юли 15 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Протестите на жителите на Гърмен продължават докато исканията им не се осъществят. Това съобщиха от Инициативния комитет.

В 19.30 часа днес те отново се събраха на площада в селото, за да поискат незабавно събаряне на незаконните ромски постройки в квартал "Кремиковци". Гърменци са категорични, че акцията трябва да започне колкото се може по-бързо, тъй като напрежението отново ще ескалира, а последиците ще бъдат непредсказуеми.

В понеделник те ще изпратят петиция до премиера Бойко Борисов, председателя на парламента Цецка Цачева, главния прокурор Сотир Цацаров, МВР, Агенцията за закрила на детето и ДНСК. В нея те изказват недоволството си от липсата на реални действия за разрешаването на проблема в Гърмен и Марчево. Според тях липсва и воля за разрешаването му. 

Припомняме, че по-рано днес жители на Гърмен протестираха пред Министерски съвет и поискаха оставките на министрите на вътрешните работи и на регионалното развитие Румяна Бъчварова и Лиляна Павлова, както и тази на главния прокурор Сотир Цацаров. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама