Три номинации за кмет на Добрич издигна АБВ

16:07, 19 юли 15 / Политика 25 455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Добрич АБВ има три номинации за кмет. Те са издигнати от общинската партийна конференция и са на областният лидер на партията Милко Пенчев, на Владимир Калчев, който е председател на Националния контролен съвет, както  и на Катя Маринова – общински председател на АБВ. В областния град АБВ ще има максимално дълга листа от 41 кандидати за общински съветници, съобщи Пенчев.

   Педагогът Павлин Павлов е кандидатът на АБВ за кмет на Балчик. В община Добричка партията залага на кандидатурата за кмет на Димчо Маринов, който е и председател на общинската структура на АБВ. Водят се все още разговори с други политически сили в общините Шабла, Каварна и Генерал Тошево, като не е изключено АБВ да има свои кандидати за кмет и в община Крушари. В Тервел АБВ ще подкрепи кандидата на БСП за кмет Живко Георгиев, който и сега е кмет на общината.

Политиката на АБВ е навсякъде да имаме своя листа за съветници, каза в Добрич доц. Христо Михайлов – член на Националния съвет на АБВ. Той и председателят на предизборния щаб и зам.-председател на АБВ Румен Петков, както и депутатът проф. Иван Станков участваха в заседание на областна конференция на партията.

   До момента в централата на партията има подадени 70 кандидати за кметове на общини. Първото заседание на Националния партиен съвет ще се проведе в началото на август и смятам, че на него ще можем да разгледаме кандидатурите на 100-120 общини, каза Петков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама