Съдбата на промените в Конституцията ще е ясна до петък

10:07, 20 юли 15 / Политика 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдбата на промените в Конституцията ще е ясна тази седмица. Депутатите с очаква утре да насрочат за петък гласуването на промените на първо четене, както обяви вчера премиерът Бойко Борисов. 

Вносителите от ГЕРБ и Реформаторския блок до момента разполагат със 136 гласа, при необходими най-малко 160 гласа за одобрението им.

От днес премиерът Бойко Борисов започва разговори с противниците на ремонта. Първата му среща е с партньорите в управлението от АБВ, които обявиха, че са категорично против промените. Днес обаче ръководството на партията се събира на ново заседание по темата.

В следващите дни премиерът ще говори и с ДПС и БСП.

Вчера той се ангажира да опита да намери недостигащите гласове за приемането на текстовете на първо четене. Миналата седмица от ДПС, които са категорични противници на промените в този им вид настояха Борисов да вземе съдебната реформа в свои ръце и тя да се отложи за след местните избори на 25 октомври.

В събота председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов беше оптимист, че реформаторите са склонили вече да говорят с опозицията, но същевременно в интервю за столичен всекидневник лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че ако промените не бъдат приети, има вариант С за нов парламент с по-голямо мнозинство на ГЕРБ и реформаторите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама