Детската железница в Пловдив ще работи и по време на ремонта (снимки)

10:48, 20 юли 15 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Детската железница в Пловдив ще работи и по време на ремонта, който ще бъде извършен на гара "Пионер", съобщи кметът на район "Централен" Георги Титюков. Заедно със зам.-кмета Петър Зехтински той днес даде старт на ремонтните дейности по детската атракция на Младежкия хълм.

Гара "Пионер" ще бъде изцяло обновена - ще се направи хидроизолация на покрива, ще се подмени дограмата, ще се боядиса отвътре и отвън, ще се възстановят две чешмички в непосредствена близост. Предвидена е и рампа за улеснение на хората с увреждания и майките с детски колички. При лошо време ще се разпъват тенти, за да се предпазват от дъжда чакащите на перона деца и родители.

Докато тече ремонтът, строителните дейности ще се спират само в моментите, когато децата се качват във влакчето, за да се избегне рискът от злополуки.

"Община Пловдив отдели 15 хил. лв. и обяви обществена поръчка за обекта", поясни Титюков. Той припомни, че миналата година със средства от благотворителни акции бяха събрани 15 хил. лв. за рампа, която бе направена в началото на алеята, водеща към гара "Пионер". "Сега, след като изградим още една рампа пред самия перон, ще осигурим напълно достъпна среда", категоричен е кметът на "Централен".

Преди две години бе сменена и електрическата батерия на локомотива на детското влакче. В момента се правят по 6 курса дневно, като железницата работи и в почивните дни - събота и неделя, за сметка на понеделник и вторник.

Гара "Пионер" ще бъде като нова след месец, обещаха от фирмата изпълнител.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама