Артилеристи с идея за музей на Девета плевенска пехотна дивизия

11:41, 20 юли 15 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
10 години отпразнува днес с тържествено събрание Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов“ – Плевен. Празникът бе честват в конферентната зала на Военния клуб и на него се събраха част от членовете на сдружението.

За дейността му и свършеното до сега говори председателят на УС о.р.подп.инж. Радослав Георгиев. Той припомни, че точно преди 10 години, на Илинден 2005 г. по желание на мнозинството от артилеристите в Плевенския гарнизон е сформирано сдружението. Неговата цел и до днес е запазване на интелектуалния потенциал на всички служили в българската армия в полза на обществото.

До момента плевенското сдружение има изградени асоциирани клубове в Ботевград, Разград, Търговище, Шумен, Клисура и София. За изминалите 10 години сдружението е провело 158 мероприятия, значителна част от тях са в полза на обществото.

Сред интересните и получили обществен отзвук инициативи са връчване ежегодно на приза „Доблест“ за ученици, отличаване с награда „Лидер на специалността полева артилерия“, организирани на поредица от ученически конкурси, посветени на родината и значими личности от българската история. Няколко години артилеристите организираха и винен фестивал, провеждаха чествания във връзка със значими събития и т.н.

„Пред нас сега стои на преден план идеята за създаване на музей на Двета плевенска пехотна дивизия и на нейния най-изявен командир и партон на сдружението – ген. Владимир Вазов“, категоричен бе о.р.подп. Радослав Георгиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама