Обявиха поръчка за ремонт на съсипания от пороите път Пловдив-Косово

13:12, 20 юли 15 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обявена е обществена поръчка за ремонт на участък от път III-8604 Пловдив-Косово, засегнат от обилните валежи през февруари и март т. г., съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Процедурата е за избор на изпълнител за извършване на проектиране и строителство (инженеринг) за ремонт на пътно тяло при 15-и км на пътя Пловдив - Бяла черква - Косово/Бачково - Хвойна. Трасето е основната връзка на селата Косово, Бяла черква и Студенец с община Асеновград.

След пороите насипът на пътя и от двете страни е подкопан и свлечен. В момента участъкът е стеснен и е поставена вертикална сигнализация.

След избора на изпълнител ще бъдат осъществени проектантски дейности, които да изяснят причините за свлачищните процеси. Победителят в процедурата трябва да предложи и осъществи строителни дейности, необходими за трайно укрепване и възстановяване на засегнатия участък.

Индикативната стойност на обществената поръчка е 115 000 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 70 дни.

Кандидатите могат да подават офертите си до 17 часа на 10 септември 2015 г., уточниха от АПИ. Предложенията ще бъдат оценявани по критерия "икономически най-изгодна оферта".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама