Роми тръгнаха да "прочистват" Гърмен, спряха ги

14:27, 20 юли 15 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жители на ромския квартал "Кремиковци" край Гърмен са имали намерение да тръгнат тази сутрин към селото, въоражени с копачки и други инструменти. Целта им е била да го "прочистят". Това съобщи пред журналисти в София Иван Байрактаров от Инициативния комитет, организирал протестите.

"Тази сутрин ми се обадиха да ми кажат тази информация. Нашите граждани реагираха мигновенно. Извика се кметицата и се спря това нещо. Явно някой се опитва да спекулира пак. С една дума искат ние да сгрешим някъде. Едва ли не да нападнем ромите", коментира той и допълни, че това няма да се случи. Доказали го през последните два месеца.

Според него, незаконните ромски постройки няма да бъдат съборени. Кражбите към този момент са преустановени, но споменът от масовия бой остава.

Както Topnovini.bg вече писа, Иван Байрактаров и Деян Тошев внесоха тази сутрин протестната петиция на жителите на Гърмен в Министерски съвет. Те дадоха едноседмичен срок за реакция на институциите, след което ще поискат оставката на министрите Лиляна Павлова и Румяна Бъчварова и на главния прокурор Сотир Цацаров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама