Шумен посрещна бразилски и карибски танцьори

16:57, 21 юли 15 / Култура 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ансамбли от Бразилия и остров Мартиника бяха официално посрещнати в Шумен от градоначалника Красимир Костов. Той ги приветства с добре дошли и представи пред танцьорите Шумен като град с древна история, а шуменци, като хора със силен интерес към изкуството.

„Шумен е известен културен център в България. Имаме много фолклорни състави като вашия. Шуменци винаги са проявявали интерес към културата на другите народи и се радвам, че сте тук, за да предадете емоцията на Бразилия”, заяви Красимир Костов.

Изпълнителите от бразилската група ANDARILHOS do Sul Group казаха, че са впечатлени от историята и красивата природа на България.

„Много се радваме, че сме тук и може да покажем нашата култура и да я споделим с вас”, заявиха от формация Ballet Racine Creole, която представят карибски танци.

ANDARILHOS do Sul Group се състои от 22-ма танцьори, 5-ма музиканта и 2 певици, които представят традицията на Южна Бразилия и бразилската култура.

Техните колеги от Ballet Racine Creole ще покажат на шуменската публика цветът, ритъма и емоцията на Мартиника и карибските острови.

Групите изнесоха концерт на откритата сцена в Градската градина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама