Ортакът на Община Плевен в станцията в Кранево иска пари за ремонти

08:07, 25 юли 15 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предложение за сключване на извънсъдебна спогодба за признаване и заплащане на извършени подобрения в общинския дял от почивната станция в Кранево внася за сесията на 30 юли, четвъртък, кметът проф.д-р Димитър Стойков.

От предложението става ясно, че от май 2012 г. до момента са извършени подобрения в имота, направени от съсобственика „Екогруп“ ЕООД с управител Петър Малджиев. Той на свой ред е предявил извънсъдебна претенция за заплащане на извършените подобрения, с които е увеличена пазарната стойност на дела на Община Плевен.

Исканата сума е в размер на 502 000 лв., ведно със законната лихва от датата на получаване на поканата до заплащане на сумата. Парите, които трябва да заплати Община Плевен на своя ортак в Кранево, са изчислени на базата на направена експертна оценка за извършените строително-ремонтни работи в размер на 783 640, 54 лв. за целия имот.

От страна на Община Плевен е възложена и изготвена експертна оценка от 17 юли за определяне на пазарната стойност на извършените ремонти. Съгласно оценката подобренията възлизат общо на 525 106, 55 лв. като в дял на Общината са 336 375,38 лв. Т.е. има голямо разминаване между двете оценки и сумата, която дължи Община Плевен.

Своето становище по казуса ще представят идния четвъртък местните старейшини, които трябва да решат дали да бъде приетата извънседбната спогодба и как да се процедира в бъдеще с имота, който Общината иска да продаде. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама