Полицейският синдикат отново на протест срещу ръководството на МВР

08:44, 25 юли 15 / Политика 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Синдикалната федерация на служителите в Министерството на вътрешните работи (СФСМВР) и Синдикатът на служителите в затворите на България излизат на нов протест днес от 16:00 часа пред храм-паметника „Св. Александър Невски”. Протестът е под наслов „Съсипвайки нас, убиват вас”.

По-рано СФСМВР изпрати писмо до вътрешния министър Румяна Бъчварова и я информира, че напуска преговорите с политическото ръководство на министерството. Протестните действия на служителите в МВР започнаха преди близо месец и половина заради провежданата пенсионна реформа и проблемите в министерството.

По време на преговорите е постигнато сближаване на някои виждания на управляващите и СФСМВР, главно по проблемите на специализираната полицейска операция с Турция и полагания извънреден труд.

Пълната реализация на тези резултати са частични, казват от СФСМВР, като споделят разочарованието си, че не е гарантирано по никакъв начин какво ще стане с тях.

Все още няма напредък по преструктурирането на Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. Причината според служителите на МВР е липсата на желание или достатъчен капацитет у ръководството на министерството.

Според СФСМВР това не са реални преговори, а опит на политическото ръководство да „спечели време, без да се стигне до реални резултати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама