Американец обучава специалисти от Търговище за работа с деца в риск

09:01, 25 юли 15 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Директорът на отдел „Мониторинг и оценка” в американската фондация Worldwide Orphans Foundation д-р Антъни Саланди посети Клубът на Нестопанските организации в Търговище. Фондацията е създадена през 1997 година за подкрепа на деца в риск и в момента работи, както на територията на България, така и в Етиопия, Хаити, Сърбия и Виетнам.

"В рамките на 3 дни беше обсъдена работата ни по услугата Мобилна библиотека на играчките, която предлагаме от началото на годината. Беше направен преглед на успехите, трудностите и предизвикателствата пред екипа, както и на използваните до момента основни инструменти за оценка и индикаторите на Мобилната библиотека. Изработена беше и анкета за родители за измерване на удовлетворението им от услугата и промяната в развитието на децата им", споделиха от Клуба.

По време на посещението си специалистът от Америка наблюдава мобилните игрови сесии с образователни играчки от библиотеката, които организираме за деца от търговищкия квартал «Малчо Малчев» и село Давидово, два пъти в месеца. На тях той се запозна с децата, но имаше възможност и лично да поговори с родителите.

"На тръгване Антъни Саланди изрази удовлетворението си от работа ни и изрази желание отново да ни посети. Той е в Търговище за втори път. Първия път беше през декември миналата година, когато обучи екипа ни за работа по Мобилната библиотека на играчките", разказаха търговищките специалисти. Те припомниха, че имат за цел деца на възраст от 0 до 7 години от отдалечени, маргинализирани райони в Търговищко да получат достъп до качествени образователни играчки. Това спомага те да усвоят важни умения в петте области на детското развитие- двигателно, познавателно, социално, емоционално и езиково. Проектът цели още да развие родителския капацитет на техните родители като им помогне да разберат ролята на играта в етапите на детското развитие и да подобри взаимодействието и общуването с децата им.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама