БСП отряза АБВ и ще се яви самостоятелно на изборите в София

10:19, 25 юли 15 / Политика 25 916 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
БСП ще се яви самостоятелно на местните избори в София. Това заяви председателят на Градския съвет на партията Калоян Паргов. По този начин той опроверга слуховете, че левицата ще прави коалиция с АБВ в столицата, предаде репортер на София Topnovini.bg.

В момента се провежда градска конференция на БСП, на която по-късно трябва да бъде избран кандидат за кмет на столицата.

„Партията ще се яви на изборите във формацията „БСП лява България” и няма да се коалира с други леви формации. Ние не сме казарма, а партия. Не можем да забраним на никого да говори, каквото си иска или да се кандидатира като независим, но трябва да бъде ясно, че всеки, които направи това, е крачка отвъд барикадата и това значи предстоящо разделяне с партията“, заяви Паргов.

По думите му, приоритет за БСП ще бъде преорганизиране на София. Това се налага, защото 1/3 от населението живее в столицата и това задушава града.

„Днес София има две лица - на крайните квартали и на моловете и скъпите имоти. София се развива без устройствен план“, каза още Паргов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама