БСП ще бори „фрагментиралата десница“ в София с политизация на кампанията

12:52, 25 юли 15 / Политика 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на БСП Михаил Миков обяви, че партията му има своите шансове на предстоящите местни избори в София. Повод за оптимизма му са все по-слабите позиции на „десните“ партии в столицата.

Миков взе участие в градска конференция на БСП, на която по-късно трябва да бъде избран кандидат за кмет на София, предаде репортер на Topnovini.bg.

„Изправяме се срещу една фрагментирана десница в София, която се опитва на експертно равнище да печели предимство. Необходима е политизация на кампанията в столицата. Политизация, която ясно да разграничи лявото от дясното в местното управление“, заяви лидерът на БСП.

По думите му левицата ще се изправи срещу сериозни корпоративни зависимости, каквито има в София. Според него Столичната община е „обрасла с фирми и структури“, занимаващи се с ремонти, услуги, сметопочистване и доставка на топлинна енергия.

„Трябва в кампанията да покажем онази разлика между лъскавия център на София и спалните на столичани. Там е най-голямата маргинализация. Ако нашите кандидати успеят да убедят хората, че ще защитаваме интересите им, те ще дадат гласа си за нашата листа“, каза още Миков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама