"Лятно кино в квартала" с прожекция на ул. "Студентска" във Варна

12:57, 25 юли 15 / Любопитно 25 565 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Игрището на ул. "Студентска" във варненския кв. Левски е следващата спирка на фестивала "Лятно кино в квартала". Тази вечер жителите на района ще имат възможността да гледат заедно под открито небе американския игрален филм "Помпей" на режисьора Пол У.С. Андерсън.

Сюжетът на "Помпей" разказва за млад роб, превърнал се в гладиатор. Той се впуска в надпревара с времето, за да спаси своята любима, която е заставена да се омъжи за корумпиран римски сенатор. Прожекцията започва в 21:30 часа, а входът е свободен.

В истинска кинозала под звездите се превърна снощи и Ботевата градинка, където съкварталците гледаха заедно на голям екран филма "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" на режисьора Стефан Командарев. Стотици варненци, живеещи в района на Колхозния пазар, се стекоха в градинката в уречения час, а малко преди това уличното осветление бе изключено.

Парковата мебел се оказа недостатъчна, за да побере всички почитатели на седмото изкуство под открито небе. Затова хората насядаха по полянките, като за целта си носеха постелки, други завзеха столовете на близкото питейно заведение, а трети гледаха филма прави с по чаша наливна бира в ръка. Прожекцията завърши с бурни аплодисменти и с усещане за истинско нощно приключение.

В неделя вечер лятното кино ще се отбие в Цветния квартал. С пълната програма на фестивала можете да се запознаете ТУК

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама