Разпространението на пожара в Рила е спряно от три страни

13:43, 25 юли 15 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разпространението на пожара в Рила е спряно от три посоки - изток, север и юг. Това съобщи на пресконференция директорът на националната служба "Пожарна безопасност и защита на населението комисар Николай Николов.

Той допълни, че пожарът продължава да гори на западния му фронт. Това е в посоката, където се намира Рилският манастир. До момента пламъците са обхванали 150 декара площ. Ще започне и обливане с вода от хеликоптерите. Както Topnovini.bg вече писа, два хеликоптера участват в гасенето на пожара, а трети осигурява транспорт за гасаческите групи.

В момента в гасенето участват над 200 душу, сред които служители на ЮЗДП, парковете "Рила" и "Рилски манастир", военно формирование 26 400 - Благоевград и доброволци.

От военното формирование информираха, че тази сутрин в 6 часа на място са изпратени 38 военослужещи и 4 броя военна техника. Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов и директорът на пожарната в областния център на Пиринско също изразиха готовност да съдействат в гасенето на пламъците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама