80 души търсят спешна помощ на денонощие в Благоевград заради жегите

17:02, 25 юли 15 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 80 души на ден търсят Спешна помощ в най-големите жеги за тази година. Това съобщи завеждащият спешното отделение на благоевградската болница д-р Владимир Рабаджийски.

Той допълни, че най-често срещаните оплаквания са от рязко падане на кръвното налягане вследствие на високите температури.

Днес около 12 часа възрастен мъж колабира пред магазин в благоевградския квартал "Струмско". Той се наредил на опашка, изведнъж му прилошало и припаднал. Останалите клиенти повикали линейка, която го транспортирала до Спешния център. След като лекарите измерили кръвното му налягане се оказало, че е доста ниско. Това е един от симптомите на топлинен удар, обясняват лекарите.

В четвъртък 56-годишна жена припадна заради жегите на автогарата в областния град. След прегледа в спешното отделение се оказало, че инцидентът е предизвикан от големите жеги. Състоянието й е стабилизирано след като е поставена на системи.

Медиците напомнят да не се излиза в най-горещите часове на деня и да се консумира много вода. Тежките храни не са за предпочитане.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама