Свилен Нейков: Условията на Гребния канал в Пловдив са прекрасни

17:16, 25 юли 15 / Спорт 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Условията в Пловдив са прекрасни. Този Гребен канал предоставя равни възможности на състезателите и това предразполага за високото ниво, което виждаме на първенството." Това коментира в Пловдив съветникът на премиера Бойко Борисов Свилен Нейков, който е в Града под тепата за световното първенство по гребане за младежи до 23 години.

По думите му вече имаме утвърдени позиции на организатори и се усъвършенстваме все повече. Чувства се разликата в сравнение с миналото световно първенство, смята Нейков, уточнявайки, че нашите екипи стават все по-добри. "Надявам на световното за мъже и жени през 2018 г. да се представим с много добра организация", каза треньорът и съпруг на олимпийската шампионка в скифа от Пекин 2008 Румяна Нейкова.

Българският отбор трябва да се структурира по-добре по отношение на тренировъчния процес, организацията на ръководителите и треньорите, смята Нейков. "Има принципни пропуски и това допринася за отлива, който се получи през последните години и недостатъчно добрата подготовка. От друга страна, наистина нашият отбор е млад. Но тъй като сме домакини, имаме възможности да участваме с повече състезатели", коментира той представянето на нашите гребци в юношеските възрасти.

Решение специалистът вижда в много работа и труд, за да има резултати. По думите му в момента има доста хаос, скъсана е връзката между клубовете и управителния съвет, което трябва да се промени, за да имаме отново резултати в бъдеще. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама