Цветан Цветанов обяви кандидатурите за кметове на петте общини в област Разград

18:09, 25 юли 15 / Политика 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов обяви кандидатурите за кметове на пет от седемте общини в Разградска област.

Кандидатът за кмет на ГЕРБ в Разград е народния представител и областен лидер на партията д-р Валентин Василев. По думите на Цветанов той ще може да откликне на очакванията на жителите на Разград, защото е натрупал сериозен опит като областен управител и като народен представител.

В община Завет ГЕРБ издига за кмет Младен Чакъров. Кандидатът на партията за кмет на Исперих е зам.-областният управител Виолета Тодорова. Цветанов заяви, че тя е мъжкото момиче на ГЕРБ, която ще участва на изборите в тази трудна община и ще постигне висок резултат. За кмет на община Кубрат ще бъде издигната кандидатурата на Красимир Великов, а кандидатът на партията в община Лозница ще бъде Атанас Чопаков.

“Поради тактически причини и желанието на местните структури кандидатите за кметове на две общини - Самуил и Цар Калоян ще бъдат допълнително оповестени”, заяви Цветан Цветанов. Той отбеляза, че ГЕРБ никога не е провеждала негативна кампания, а се стремяла да бъде винаги близо до хората и да показва стил пред опонентите си. Цветанов призова и кампанията за местните избори да премине под знака на толерантността и уважението към политическите противници.

Според него целта на партията е през следващия мандат от ГЕРБ да бъдат над 100 кметове и над 1700 общински съветници, за да може партията да увеличи влиянието си в местната власт.

Зам.-председателят на партията посочи още, че кандидатите за кметове от ГЕРБ ще работят за доброто на общините. „Убеден съм, че тази кампания трябва да бъде сблъсък на идеи и управленски програми за местната власт. Нашите естествени партньори тук са избирателите на ГЕРБ в област Разград“, допълни той.

От своя страна д-р Валентин Василев призова опонентите си да бъдат коректни и и по време на кампанията да не се казват думи, заради които да не могат да се погледнат след изборите. Според него интересите на града и общината са по-важни от личните и от частно-партийните. ГЕРБ ще обяви официално кандидатите си за кметове на 13 септември в зала „Арена Армеец“ в София, а представянето на кандидатите за Разградска област ще бъде на 9 октомври в областния град.

 

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама