Италия води с 3 златни медала на Световното по гребане в Пловдив

21:00, 25 юли 15 / Спорт 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
8 от общо 21 комплекта медали на световното първенство по гребане до 23 г. в Пловдив вече са раздадени. Италия поведе в общото класиране с 3 златни отличия, следвана от САЩ с два и Франция със злато, сребро и бронз.

При младежите Италия триумфира на четворка с рулеви с време 6:24.57 мин, изпреварвайки драматично само с 21 стотни Нова Зеландия. Третото място остана за Германия.

Италианската лодка е златна и на двойка без рулеви лека категория с време 6:53.14. Среброто в дисциплината е за Турция, а бронзът – за Гърция.

Франция триумфира на четворка скул лека категория с време 6:05.61 мин. Втора е лодката на Великобритания, а на трето място е Дания.

Румъния грабна златото на четворка без рулеви с време 6:10.64 мин. Среброто е отново за Великобритания, а бронзът – за Канада.

При девойките САЩ стана световен шампион  на четворка без рулеви с време 6:53.68 мин. Втора е лодката на Канада, а трета – Великобритания.

Американките триумфираха и на двойка без рулеви с време 7:33.64 съ солиден аванс пред Великобритания и Австралия.

Италианките взеха златото на четворка скул лека категория с време 6:49.59 мин. Втопа е лодката на Франция, а трета – Германия.

Момичетата на Полша станаха световни шампионки на четворка скул с време 6:43.20 мин. Среброто е за Австралия, а бронзът – за Франция.

Програмата от последния ден от световното първенство на Гребната база в Пловдив започва утре (26 юли) в 9 часа. Церемонията по закриването ще бъде малко след 13 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама