Проф. Михаил Мирчев: Кадиев е изтощено име, Лилков не е силен образ, аз съм нестандартен избор

21:01, 25 юли 15 / Политика 25 614 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Георги Кадиев е едно изтощено име. Губил е доста избори в София, така че трети път ще му стане много. Гергана Алексова представи много подробна управленска програма, но изборите в София няма да имат такава конкретност - кои дупки да се запълват и какви общински жилища да се строят. Изборите ще бъдат по-политически". Това, според проф. Михаил Мирчев, е причината да бъде избран от левицата за кандидат за кмет на София, при това с мнозинство от 108 гласа.

В интервю за София topnovini.bg той определи себе си като контрапункт, тъй като предлага общополитически план. Определя се и като нестандартен кандидат, заради биографията си и факта, че не членува в БСП.

"Никога не съм бил тяхна номенклатура. Винаги съм бил близо до лявото пространство и до БСП, но все пак съм бил отстрани. Сега влизам на терена и се превръщам в централен играч. От друга страна моят избор, при това с впечатляващо мнозинство означава, че БСП търсят нестандартна кандидатура и по-емоционален стимул, който да ги изведе от тяхната рутина", смята проф. Мирчев.

Кандидатът на БСП за кмет на София планира да спечели гласоподавателите, като назовава нещата с истинските им имена, защото бъдещето на София е и бъдещето на България.

"В София има много ресурси, хората тук се стичат от цялата страна, търсейки работа и кариера. В същото време в София има много мафия, много цинизъм в политиката. Мисля, че нещата трябва да се назовават с точните им имена. Общината трябва да се погрижи не само за привилигированите квартали, а и за обикновените квартали, където живеят обикновени хора", каза той.

Въпреки че се смята за нестандартен, проф. Мирчев е устремен към кметското място в София. Твърди, че не се притеснява от опонента, който ще излъчи Реформаторският блок. Според него Вили Лилков не е силна кандидатура.

"Ако те не извадят една силна кандидатура, Вили Лилков е прекалено технократичен и безличен в телевизора образ, няма да има проблем с Реформаторите. Освен това в последно време самите те се дискредитират с поведението си в парламента", смята проф. Мирчев.

Въпросът със сегашния кмет на столицата, Йорданка Фандъкова, обаче стои по по-различен начин. Тук неизвестните са много и в това е цялата тръпка от предстоящите избори, твърди кандидатът на БСП.

"Въпросът е дали Йорданка Фандъкова, която безспорно има много силен начален старт, ще спечели на първи тур. Считам, че ако моята кампания се развие удачно, ако БСП наистина стои зад кандидатурата ми и ако привлечем вниманието на центристите и дори на част от десните, Фандъкова ще отиде на втори тур. 

Много неизвестни има в тези избори и затова е интересно. Аз като бивш спортист обичам предизвикателствата и затова се хванах. Да изиграем играта и да видим какъв ще е крайният резултат", каза проф. Михаил Мирчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама