Кинооператор загина, докато спасява давещо се момиче

22:53, 25 юли 15 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кинооператорът Григор Кумитски е загинал във Варна, докато помага на давещо се в морето момиче. Тъжната вест бе потвърдена от негови колеги пред "Площад Славейков". Той е успял да спаси девойката, която била завлечена от течението, но самият Кумитски не успял да излезе от морето.

"Сбогом, Гриша. Много ни липваш, приятелю. Ще останеш винаги в сърцата ни", написа режисьорът Ники Илиев в социалната мрежа Facebook, чийто филм "Чужденецът" Кумитски е снимал.

Григор Кумитски е роден в София на 21 март 1979 г. Завършва НАТФИЗ „Кръстю Сарафов“, специалност „Филмово и телевизионно операторство“. Оператор е на филмите „Чужденецът“ (2012), „Стоичков“ (2012), „Живи легенди“ (2014), както и на сериалите „Фамилията“, „Революция Z“, „Кантора Митрани“, „Домашен арест“, „Забранена любов“. През 2012 г. печели наградата на професионалната гилдия на фестивала „Медиамикс“ – „Златна корона“ за най-добър оператор за работата си в сериала „Кантора Митрани“. 2014 г. на филмовия фестивал в Монако взима приза за най-добър оператор с филма „Живи легенди“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама