Избраха най-добрия шофьор на Бургас, той предложи брак на приятелката си (снимки)

23:06, 25 юли 15 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
51-годишният Ангел Кирков стана най-добрият шофьор на Бургас. Оспорваната надпревара се проведе на паркинга на мол „Бургас Плаза“ в морския град. Негов инициатор бе фондация „Безопасни улици от Валя“. Състезането продължи четири часа.

Малко след като грабна купата за най-стриктен водач, Кирков сподели пред всички, че само преди броени минути дългогодишната му приятелка е приела предложението му за брак. Така освен първи на пистата опитният шофьор стана и първи в сърцето на своята дама.

В състезанието взеха участие общо 15 водачи на автомобили. Те имаха нелеката задача да покажат своите умения, придобити през годините зад волана. Надпреварата се проведе на два етапа.

Първият се случи на импровизиран полигон на самия паркинг пред мола. Там всеки участник трябваше да мине между конуси, на зигзаг и да приложи всякакви видове паркиране. Най-интересното изпитание бе пренасянето на чаши с вода. Задачата бе за време, което опитни съдии засичаха. При нарушение се отнемаха точки. Първа пистата изпробва професионална бургаска шофьорка. 

Във втория етап се наложи всички претенденти за титлата "най-добър шофьор на Бургас" да карат кола в градски условия, а плътно до тях стоеше инструктор, който да следи колко добре са научили правилника за движение по пътищата водачите. За всяка грешка, неправилно и закъсняло решение бяха налагани наказателни точки.

По време на кормуването вътре в автомобилите имаше поставени видеокамери. Записите от тях ще бъдат излъчени по местна телевизия.

Докато течеше автошоуто, рапърите Румънеца и Енчев не спираха да забавляват публиката с остроумни шеги. Не на шега обаче бяха въпросите им, които имаха за цел да разберат познават ли добре правилата при шофиране бургазлии. Срещу всеки верен отговор стоеше награда.

В края на зрелищното състезание всички учасници получиха грамоти, а за победителите имаше специални видеорегистратори. Награда грабна и най-младият водач в надпреварата. Поощрителни подаръци пък получиха трите жени участнички в шоуто, които днес показаха, че могат да карат наравно с мъжете. Майката на блъснатата на пешеходна пътека в Бургас Валя - Мария Димитрова, призова щофьорите да се движат с особено внимание на пътното платно и да използват камерите, за да сигнализират за евентуални нарушения.

Организаторите бяха категорични, че посланието на всички подобни инициативи трябва да гласи следното: „Добрият шофьор е не този, който успява да се измъква от сложни аварийни ситуации, а този, който никога не ги допуска“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама